Nieuws
06 mei 2006 - Ron Smeets

Opbrengst Nokia N91 actie aan Villa Pardoes uitgereikt

We hadden het niet beter kunnen plannen! Een zonovergoten dag en een trip naar Kaatsheuvel voor de overhandiging van de opbrengst van de Nokia N91 actie aan Villa Pardoes. Speciaal voor deze gelegenheid hadden wij Cowgirl Rafke opgetrommeld om het officiele deel van ons bezoek te verzorgen.

Om 13 uur werden we ter plekke ontvangen door Rinske Stege en wat volgde was een bijzonder interessant gesprek over het ontstaan van de Villa, het vele goede werk van maar liefst 120 vrijwilligers en een handjevol vaste medewerkers die 51 weken per jaar klaarstaan voor de bijna 400 speciale gezinnen die er een onbezorgd weekje kunnen doorbrengen met hun ernstig zieke zoon of dochter.

De Villa zelf is helemaal ingericht om de gezinnen een zo normaal mogelijke vakantie te laten vieren en even weg te zijn van ziekenhuizen, specialisten en behandelingen. Zo zijn vrijwel alle medische voorzieningen en aanpassingen voor rolstoellen etc. zo onopvallend mogelijk in het ontwerp van de Villa verwerkt.

Wat verder opvalt is het speelse uiterlijk. De 'kamers' hebben geen onpersoonlijke nummers maar allen een naam die relateert aan het thema. Zo is er de Barbie kamer (favoriet van Rinske) en natuurlijk ook een 1001 Nacht thema kamer.

Een van de favoriete speelplekken van de kinderen die in Villa Pardoes vakantie vieren is toch wel de zandbak. Klinkt simpel, maar wat we (ik in ieder geval) ons vaak niet realiseren is dat ernstig zieke kinderen nooit in een zandbak kunnen spelen omdat die natuurlijk niet echt bekend staan om hun hygienische voorkomen. Villa Pardoes beschikt daarom over een speciale zandbak die wekelijks gereinigd wordt zodat hij helemaal voldoet aan de hygienische eisen die door de gasten van de Villa gesteld worden.

Het zal niemand verbazen dat een degelijke organisatie, zlefs met 120 vrijwilligers, de nodige Euro's kost. Momenteel is de exploitatiebegroting zo'n 700.000 Euro per jaar. Villa Pardoes is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Iedereen kan sponsor of donateur worden. En natuurlijk kan dat ook online (hint ;-)).

Na een rondleiding was het natuurlijk tijd voor het 'officiele deel' van ons bezoek. Speciaal daarvoor hadden wij, zoals gezegd Cowgirl Rafke meegenomen die de eer had om de cheque ter waarde van €1000 namens Nokia en MobileCowboys aan Villa Pardoes uit te reiken. Als dank ontving Rafke van Rinske de mascotte van de Villa: Pardoes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.