Nieuws
30 augustus 2006 - Ron Smeets

Op zoek naar een goed signaal met de WiFi camera

Hij lijkt meer op een telescoop dan een echte camera en het is nog een prototype, maar dit gadget heeft, als ze het in een pocketformaat kunnen gieten, zeerzeker een toekomst.

De WiFi Camera Obscura vangt de signalen van draadloze netwerken in zijn omgeving op door middel van een zwenkende richtantenne en maakt die signalen vervolgens zichtbaar. Het prototype werkt nog met een beamer die de 'kaart' op een wand of scherm projecteert.

Meer foto's :

Op basis van het beeld dat de WiFi Cam schetst kun je dus precies bepalen waar je in de betreffende ruimte het best kunt gaan zitten met je laptop, PDA of WiFi Smartphone. Afhankelijk van de signaalsterkte van het WiFi netwerk tekent de Cam een overwegend rood (slecht) of blauw (goed) beeld.

Zoals gezegd, als ze dit in een handzaam formaat weten te produceren met een display, of als ad-on voor je WiFi gadgets, dan denk ik dat we dit in de toekomst wel eens in de winkelschappen kunnen gaan tegenkomen. Het nadeel hiervan kan natuurlijk wel zijn dat iedereen vervolgens op dezelfde plek wil gaan WiFi-en.Gerelateerde links:
Hoe maak ik mijn eigen WiFinder rugzak
Praktische WiFinder van Zyxel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.