Nieuws
03 februari 2006 - Ron Smeets

Oostenrijkse SMS roept op tot moord

Nu moet ik even uitkijken wat ik hierover ga bloggen om te voorkomen dat ik zometeen een Oostenrijkse Fatwa over mij afroep. . .

OK, genoeg ‘gekeken’! Ik heb altijd al geweten en vaak ook tegenover vrienden en familie uitgesproken dat Oostenrijkers van nature ergere ‘NAtional SoZIalisten’ zijn dan de verkeerde Duitsers uit ons verleden. Natuurlijk wil ik niet alle Oostenrijkers over één kam scheren, maar naar aanleiding van onderstaand bericht kan ik niets anders dan concluderen dat ik niet helemaal ongelijk heb.

In Carinthië, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, wordt al dagen een SMS verspreidt waarin de lokale ultra-rechtse beweging ‘Aktion Sauberes Kärnten' (Campagne voor een Schoon Carinthië) de bevoking oproept om de Sloveense minderheid uit te roeien, een ander woord heb ik er niet voor.

Het SMSje zegt letterlijk: “Door het openen van deze SMS heb je zojuist een Carithische Sloveen vermoord. Stuur dit berichtje door zodat anderen ook meewerken aan onze Campagne voor een Schoon Carinthië!

Natuurlijk zijn ultra-rechtse groeperingen en vreemdelingenhaat zaken die overal voorkomen, maar dit gaat toch wel erg ver. Gelukkig onderneemt de Oostenrijkse justitie wel actie tegen het SMS initiatief. Inmiddels is onder andere bekend gemaakt dat personen die de SMS doorsturen ook strafbaar zijn, ongeacht of ze lid zijn van de betreffende of elke andere illegale groepering. En terecht!!!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.