Nieuws
07 mei 2008 - Ron Smeets

Oostenrijk wordt 3G proeftuin voor de iPhone

De Oostenrijkse krant Der Standard heeft tijdens een persconferentie de bevestiging van T-Mobile gekregen dat Apple het Alpenland uitgekozen heeft als proeftuin voor de 3G (UMTS) versie van de iPhone.

Volgens de berichten zal het toestel al op korte termijn in Oostenrijk op de markt komen. Wanneer dat precies zal zijn en hoeveel 'gelukkige testpersonen' er dan al gebruik van kunnen gaan maken is niet gezegd.

Alom wordt aangenomen dat Apple de UMTS versie van de iPhone in Juni, tijdens de Apple Developers Conference in San Francisco, officieel zal aankondigen.

Volgens de krant zal Oostenrijk in ieder geval bij een van de eerste landen gaan horen waar de 3G iPhone uitgebracht zal worden.Gerelateerde links:
Europese iPhone markt weer gegroeid.
Meer details van de 3G iPhone uitgelekt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.