Concepten
10 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Ook ZTE komt met een modulaire smartphone

Smartphones die je zelf in elkaar kunt zetten. Deze zogenoemde modulaire smartphones staan mmenteel nog in de kinderschoenen, maar Motorola en Xiaomi lieten eerder al zien dat ze bezig zijn met deze modulaire smartphones. Nu blijkt dat ook smartphonefabrikant ZTE bezig is om zo'n smartphone te ontwerpen. Tijdens CES liet het Chinese bedrijf een concept zien van hoe zij het liefste zien hoe zo'n smartphone ontstaat. 

Het loopt nog geen storm, maar duurzaamheid lijkt in de wereld van smartphones ook steeds belangrijker te gaan worden. Het eerste concept van ZTE was alleen onder glas te zien, maar liet wel duidelijk zien wat we de komende twee jaar kunnen gaan verwachten. De telefoon gaat door het leven onder de naam Eco-Mobius en heeft verschillende losse modules voor onder andere het lcd-scherm, processoren, camera en batterij.

ZTE is in tegenstelling tot de hiervoor genoemde fabrikanten wel de eerste fabrikant die het toestel al aan de consument heeft kunnen laten zien. Opmerkelijk is dat het toestel totaal nog niet werkt, maar dat is niet zo gek aangezien het om een concept gaat. Of ZTE er echt werk van gaat maken, is nog maar de vraag. Het blijft in ieder geval wel een interessante ontwikkeling die we zeker op de voet zullen gaan volgen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl