Nieuws
29 maart 2005 - Ron Smeets

Ook Vodafone kiest voor UMTS Turbo

Twee weken geleden meldde T-Mobile al dat men de snelheid van haar UMTS netwerk door middel van de HSDPA technologie gaat opwaarderen. Vandaag meldt Planet Multimedia dat Vodafone voor dezelfde techniek gekozen heeft. Volgens het artikel zou de UMTS Turbo in 2006 in het Nederlandse netwerk van Vodafone geimplementeerd worden.

De zogenaamde HSD(U)PA technologie maakt het mogelijk om met ADSL-achtige snelheden te communiceren over mobiele netwerken. Telfort liet vorige week al weten gekozen te hebben voor de relatief goedkope Edge technologie als tegenhanger van (versnelde) UMTS diensten. Vodafone stelt expliciet om kwalitatieve redenen niet voor Edge gekozen te hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.