Nieuws
31 oktober 2010 - Casper de Zoete

Ook T-Mobile verkort verlengtermijn

Na KPN en Vodafone gaat ook T-Mobile de verlengtermijn verkorten. Dat bevestigd T-Mobile-woordvoerder Priscilla Tomasoa tegenover Mobile Cowboys.

De provider wijzigt de termijn met één maand, van vier naar drie maanden voor het einde van het contract. De wijziging geldt alleen voor consumenten en gaat per 1 november in.

Met de nieuwe termijn voor contractvernieuwingen zit T-Mobile tussen KPN en Vodafone in, welke respectievelijk een termijn van twee en vier maanden aanhouden. Op de vraag waarom T-Mobile de termijn aanpast laat Tomasoa weten: "Met de wijziging wordt de termijn marktconform."

Om dezelfde reden wijzigde Vodafone begin oktober ook de verlengtermijn. KPN wijzigt eveneens de termijn om te verlengen per 1 november, maar biedt bestaande klanten de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de wijziging.

T-Mobile laat tevens weten dat het geen wijziging van de Algemene Voorwaarden betreft. De wijziging is daarom van kracht voor bestaande én nieuwe klanten.

Opmerkelijk is dat T-Mobile, ondanks dat de wijziging toen nog niet gold, haar website al enkele dagen voor 1 november heeft aangepast.

Oude situatie:
oudesituatie1

Nieuwe situatie:
nieuwesituatie1

Over de auteur: Casper de Zoete