Geruchten
07 december 2016 - Ron Smeets

Ook Samsung laat de mini-jack varen Het is nog een gerucht, maar de Galaxy S8 zou geen 3.5mm audio aansluiting meer krijgen

Toen Apple bij de introductie van de iPhone 7 het verdwijnen van de mini-jack bevestigde stond de halve (headset) wereld op zijn kop. Inmiddels is iedereen er wel aan gewend, of gebruikt de meegeleverde verloopstekker. Als we de recente berichten rondom Samsung's volgende vlaggenschip, de Galaxy S8, mogen geloven dan neemt de Koreaanse fabrikant ook afscheid van de standaard 3.5mm audio aansluiting.

Dat betekent natuurlijk dat bekabelde headsets en speakers op een andere manier aangesloten zullen moeten worden. Samsung zou daarvoor de USB-C aansluiting gaan gebruiken van de Galaxy S8. Omdat de Koreaanse fabrikant zelf officieel nog helemaal niets over de Galaxy S8 gemeld heeft - dat gebeurt pas eind februari in Barcelona tijdens het MWC - moet dit 'nieuws' nog als een gerucht gezien worden.

De voordelen van het dumpen van de 3.5mm plug in een smartphone mogen duidelijk zijn. Er blijft meer ruimte over voor andere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een stereo speaker of 'dikkere' accu.

Het zal mij benieuwen hoeveel hoon Samsung over zich heen gestort krijgt wanneer de Galaxy S8 inderdaad geen mini-jack meer zal blijken te hebben. Afwachten maar!

De afgelopen maanden is al heel wat gespeculeerd over de Galaxy S8 en de vermeende of verwachte vernieuwingen van dat toestel ten opzichte van zijn voorganger én de inmiddels al lang weer begraven Note 7. Dat zal de komende weken, tot de introductie in Barcelona, nog wel even doorgaan.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.