Nieuws
28 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Ook Rotterdam heeft nu 4G van KPN

Sinds gisteren is 4G van KPN ook beschikbaar in Rotterdam en omgeving. Wethouder Louwes van Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie nam daartoe een simkaart met 4G-dekking in ontvangst. Na Amsterdam en Den Haag is Rotterdam de derde stad die met het supersnelle mobiele netwerk is uitgerust.

Wethouder Louwes benadrukt dat innovatie en technologische vernieuwing voor Rotterdam van groot belang zijn: "Ze zijn goed voor de ontwikkeling en de groei van de stad, de haven en de economie. Rotterdam is een innovatiestad, als gemeente willen wij voorop lopen met innovatie – en dat lukt ons ook. Snelle internetverbindingen horen daarbij. Voor werk en privé, voor jong en oud. Met deze bijeenkomst markeren we dat 4G mobiel internet nu ook beschikbaar is voor Rotterdamse burgers en bedrijven. Een stap vooruit, die op zijn beurt weer nieuwe innovaties mogelijk maakt."

4G zo snel mogelijk beschikbaar voor heel Nederland

Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur, benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: "De uitrol van ons 4G-netwerk loopt op schema. We hadden al enige tijd dekking in Rotterdam. We zijn er trots op dat vandaag commercieel te lanceren, zodat iedere Rotterdammer nu kennis kan maken met het 4G-netwerk van KPN. Dat betekent dat de haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld, nu ook kan profiteren van de voordelen van 4G."

Het is de verwachting dat medio 2013 meer dan 50% van de Nederlandse bevolking kan beschikken over 4G. En uiterlijk in de zomer van 2014 moet het landelijk beschikbaar zijn. Niet alleen de uitrol van het netwerk, maar ook de gedetailleerde afstelling van apparatuur en het meten van de snelheid en dekking zijn belangrijk tijdens deze majeure operatie. Er zijn speciale teams bezig die de techniek tot in detail nalopen en bijstellen als dit nodig blijkt.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl