Geruchten
19 augustus 2016 - Ron Smeets

Ook optische beeldstabilisatie voor de kleinere iPhone 7? Gelekte foto van iPhone camera modules opgedoken

Nog een week of drie en dan weten we alles over de nieuwe iPhones. Tot die tijd blijven de geruchtenmolens overspannen doordraaien. Vandaag is het onder andere de beurt aan de camera van de kleinere, 4.7 inch, iPhone 7. Die zou, afgaande op onderstaande gelekte afbeeldingen, namelijk nu ook voorzien worden van optische beeldstabilisatie. Een functie die tot nu toe voorbehouden was aan het 'Plus' model.

Op de afbeelding hieronder (een uitvergroting van de vermeende iPhone 7 camera) zouden de stabilisatoren, aan de naast en boven de lens, te zien zijn.

Aangezien de kans groot lijkt dat de iPhone 7 Plus uitgerust wordt met een dual lens, of duo, camera zou het natuurlijk niet zo vreemd zijn mocht Apple beslissen de camera van de kleinere nieuwe iPhone ook beter te maken. Sterker nog, de camera is elk jaar een van de weinige hardware features (samen met de processor en accu) die echt door Apple verbeterd worden bij de introductie van een nieuw iPhone model.

We zullen het wel zien wanneer de nieuwe iPhones onthuld worden. Hieronder staat de complete afbeelding van de iPhone camera's. Opvallend is wel dat duo-cam module van de iPhone 7 Plus er niet tussen staat.

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.