Nieuws
12 maart 2009 - Ron Smeets

Ook ontslagen bij Vodafone Nederland

Enkele weken geleden kon ik nog melden dat bij de honderden ontslagen die Vodafone toen aankondigde geen gevolgen had voor de ruim 3000 medewerkers van de Telco hier in Nederland.

Vandaag blijkt echter dat ook in Nederland ontslagen zullen vallen bij Vodafone. Het gaat om 50 tot 60 full-time dienstverbanden waar binnenkort een streep door gehaald zal worden.

Als reden voor de ontslagen wordt, en dat zal niemand meer verassen, de huidige economische en financiele crisis genoemd.

Vodafone verwacht dat als gevolg van die crisis vooral de zakelijke markt het zwaar te verduren zal krijgen, voor zover dat nu nog niet het geval is.

De 50 tot 60 banen zullen voor een deel door natuurlijk verloop verdwijnen maar, zo meldt Vodafone, er zullen helaas ook een aantal gedwongen ontslagen te betreuren zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.