Nieuws
14 februari 2007 - Ron Smeets

Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator

Nokia richt enkele van haar pijlen de komende periode onder andere op de mobiele navigatiemarkt, getuige ook de recentelijke aankondiging van drie GPS-enabled toestellen, de N95, 6110 en de 330.

Voor de 330 en de N95 maakte de Finse toestelmaker al gebruik van haar eigen Navigator applicatie in combinatie met de digitale kaarten van NAVTEQ, een van de marktleiders op dat gebied.

Het is dus niet echt een grote verassing dat NAVTEQ en Nokia nu bekend gemaakt hebben dat dezelfde oplossing ook in de nieuwe 6110 Navigator geimplementeerd gaat worden.

De Nokia 6110 Navigator maakt gebruik van de Nokia Navigator-applicatie met NAVTEQ-kaartdata en heeft standaard gedetailleerde wereldkaarten. De kaarten van NAVTEQ omvatten zes continenten en een wegennetwerk van maar liefst 17 miljoen kilometer lang. Elk wegonderdeel omvat onder andere straatnamen, adressen, ‘verboden te keren’ en eenrichtingsverkeer, waardoor routes heel precies kunnen worden uitgestippeld. Verder zijn er 50 POI categorieën (Points of Interest) die meer dan 15 miljoen locaties omvatten zoals hotels, tankstations, luchthavens en sportfaciliteiten.

“Nokia 6110 Navigator integreert eenvoudig te gebruiken navigatie met mobiele telefoons”, zegt Jaakko Hattula, directeur van Internet Experience bij Nokia mobiele telefoons. “De kwaliteit van de landkaarten en het bereik van NAVTEQ zijn essentieel om de prettige navigatie ervaring van de Nokia 6110 Navigator te bieden.”

Aldus een extract uit het persbericht van Nokia en NAVTEQ hier in Barcelona.Gerelateerde links:
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
Nokia N95 eind Maart in Nederland te koop
Nieuwe GPS Navigator Kit voor de Palm op komst?
Nokia 330 Navigator officieel aangekondigd
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.