Nieuws
16 februari 2009 - Tom Haagmans

Ook gepresenteerd: HTC Touch Diamond2

Naast de opvolger van de Touch Pro heeft HTC in Barcelona tevens de opvolger van de populaire Touch Diamond bekend gemaakt met een al net zo originele naam: HTC Touch Diamond2. De Touch Diamond2 deelt veel techniek met de Touch Pro2 – zoals de Diamond met de Touch Pro.

De Touch Diamond2 wordt wederom een full touch screen toestel dat op een aangepaste versie van Windows Mobile 6.1 draait en uitgerust is met Touch FLO 3D.  Het scherm groeit naar 3.2” en het toestel is slechts 13.7mm dik. Qua design is er meer sprake van een evolutie dan van een revolutie.

Net als de Touch Pro2 krijgt de Touch Diamond2 een speciaal scherm voor je individuele contactpersonen waar je de volledige conversatiegeschiedenis kunt zien, of het nu gaat om een oproep, sms-bericht of mailtje. Ook beschikt het toestel over HTC’s Push Internet technologie dat er voor moet zorgen dat pagina’s sneller laden op je mobiele telefoon. Gebruikers selecteren hun favoriete websites en hebben hier altijd direct toegang toe zodra ze de pagina opvragen.

 HTC%20Touch%20Diamond2_hand

De telefoon heeft onder meer de beschikking over een touch sensitive zoom bar, een batterij die 50% langer mee gaat, een 5 megapixel autofocus camera, uitbreidbaar geheugen en een licht- en zwaartekrachtsensor.

De Touch Diamond2 staat op de planning voor begin 2e kwartaal 2009.

Over de auteur: Tom Haagmans