Nieuws
19 juli 2016 - Ron Smeets

Ook geen Samsung processors meer voor de iPhone 7S Chinese bronnen melden dat het Taiwanese TSMC ook alle A11 chips gaat produceren

Het bericht dat Apple geen Samsung processors meer zal gaan gebruiken in een volgende versie van de iPhone is de afgelopen jaren al meerdere keren verschenen. Of het nu was omdat de twee grootste smartphone concurrenten ruzie hadden, omdat Samsung de prijzen verhoogde of omdat Apple niet tevreden was met de kwaliteit. Achteraf bleek echter dat er toch nog grote aantallen Koreaanse chips in de iPhones en iPads verwerkt werden.

Na de problemen met Samsung processors in de iPhone 6S heeft Apple de daad definitief bij het woord gevoegd. De nieuwe, A10, processor wordt namelijk exclusief geproduceerd door het Taiwanese TSMC. En als de Chinese berichten die vandaag opdoken kloppen dan zal dezelfde fabrikant ook alle A11 chips, voor de iPhone 7S, gaan leveren.

De productie daarvan zou, allereerst in kleine getale, in het tweede kwartaal van 2017 starten. Die zullen ze dan wel snel moeten opvoeren aangezien de eerste miljoenen iPhone 7S exemplaren in september van dat jaar mogelijk al in de winkels liggen.

Het feit dat Apple haar vertrouwen in TSMC nu, volgens de Chinese bron zelfs al in een rapport uit mei van dit jaar, alweer uitspreekt, is bijzonder. Het betekent namelijk dat de Amerikanen schijnbaar ook al zeer te spreken zijn over de prestaties van de A10 processor die in de iPhone 7 zit. Zo zeer zelfs dat ze niet wachten tot het moment dat miljoenen exemplaren van de nieuwe iPhone in omloop zijn. Dat is namelijk het moment waarop eventuele bugs die tijdens het testen over het hoofd gezien zijn de kop op steken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.