Nieuws
19 oktober 2006 - Ron Smeets

Ook een nieuwe Symbian Smartphone van Samsung

Volgens mij wordt het tijd dat de ontwikkel afdelingen van Samsung en LG eens gaan onderzoeken of er geen info over nieuwe toestellen die nog op te tekentafel liggen op heimelijke wijze van de een naar de ander verdwijnt.

Eerst zagen we al bijzonder veel overeenkomsten tussen de LG Chocolate en de Samsun9 E900, die ook nog eens toevallig vlak na elkaar op de markt kwamen. Waar LG eerder Motorola al beschuldigde van jatwerk bij het ontwerpen van de KRZRm1 moeten de Koreanen het wellicht dichter bij huis zoeken.

Nu introduceren beide fabrikanten binnen één dag een nieuwe Symbian Slider Smartphone die behalve het OS ook weer de nodige overeenkomsten vertonen, de LG Joy en Samsung i520.

We noemen er een paar: Zwart design, slider, HSDPA, 2MP camera, microSD geheugenkaart, Bluetooth 2.0, een extra VGA cam voor videocalling en dus ook het Symbian S60 operating systeem.Gerelateerde links:
Joy is LG's eerste Symbian smartphone in Chocolate stijl
LG beschuldigt Motorola van jatwerk
LG Chocolate review: besmettelijk mooi!
Nieuwe platte slider van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.