Geruchten
13 mei 2008 - Ron Smeets

Ook een Full Touchscreen BlackBerry, de Thunder

Ruim een half jaar geleden gingen al de eerste geruchten heen en weer over een BlackBerry met full-touchscreen front.

In de maanden daarna werd daar echter niet veel meer van vernomen omdat kort daarna de BlackBerry 9000, gisteren nog officieel geïntroduceerd als de BlackBerry Bold, alle aandacht opeiste.

Vandaag heeft BoyGenius de oude geruchten weer nieuw leven ingeblazen met de mededeling dat de BlackBerry 9500, aka. Thunder, op komst zou zijn, een toestel met een full-touchscreen front dus.

Als we de berichten mogen geloven dan komt deze BlackBerry ergens na de zomer (Q3) in de (Amerikaanse) winkels te liggen.

De BlackBerry 9500 heeft dus geen fysiek toetsenbord meer en slechts vier toetsen op de voorzijde. Ook de handige trackbal voor de menu- en mailnavigatie is niet meer te zien.Gerelateerde links:
Touchsreen-only BlackBerry op komst?
RIM patenten voor een opklapbare multi-touch BlackBerry
Geen nieuws van BlackBerry in Barcelona
Officiele introductie BlackBerry 9000 op 12 Mei
BlackBerry Bold officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.