Nieuws
23 augustus 2016 - Ron Smeets

Ook de Galaxy Note 7 heeft problemen met de S Pen De stylus van de phablet kan klem komen te zitten

Zelf heb ik er nog geen last van gehad, maar online zijn al enkele klachten, en filmpjes, opgedoken van problemen met de nieuwe S Pen van de Galaxy Note 7. Vorig jaar waren er ook al problemen met de stylus van de Note 5. Ofwel, een nieuwe Note en nieuwe S Pen troubles.

Schijnbaar kan het voorkomen dat de stylus klem komt te zitten wanneer je in het toestel drukt. In de eerste video is te zien dat de S Pen gewoon in het toestel zit en er alleen nog uit wil komen wanneer ze de Note 7 even op een tafel laten stuiteren. Het probleem ligt bij de S Pen zelf. De tester heeft namelijk twee Galaxy Note 7 exemplaren en de stylus van een ander toestel werkt wel gewoon, ook in het toestel waar de S Pen niet meer vanzelf uit komt. Nadere inspectie van de twee pennen wijst al snel uit dat de 'klik knop' op S Pen die niet meer functioneert en vast zit.

De Note 7 is natuurlijk nog maar in een paar landen te koop dus ik ben wel benieuwd hoe groot deze problemen uiteindelijk worden en of Samsung ze sneller oplost dan vorig jaar. Toen duurde het meer dan vijf maanden. Feit is wel dat het er nu op lijkt dat het vervangen van de S Pen voldoende is. Eentje met een iets degelijker 'klik' mechanisme.

https://youtu.be/IP_RIp3YIwk

Er is nog een tweede video waar hetzelfde probleem te zien is, maar dan zonder 'oplossing'.

https://youtu.be/LBlRKwX2QPE

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.