Toestellen
28 januari 2008 - Ron Smeets

Ook Casio komt met een nieuwe waterdichte GSM

In navolging van Fujitsu heeft ook Casio een nieuwe waterdichte GSM geintroduceerd. De W61CA zal voorlopig, net als de Fujitsu ook alleen in Japan te koop zijn.

Het toestel wordt geleverd in 4 verschillende kleuren waarbij de gele natuurlijk het meeste opvalt en ook het meeste lijkt (kwa kleur dus) op de Survival GSM die Casio een hele tijd geleden uitbracht en die met een speciale casing ook in een waterdichte uitvoering te koop was.

De W61CA is een clamshell model en heeft, voor een waterdicht toestel, redelijk indrukwekkende en moderne specs zoals een 5.1 megapixel camera, een 2.7 inch QVGA display, microSD geheugenkaart optie en DMB-TV support. Hij is 18.9mm dik en weegt 132 gram.

Behalve bovengenoemde hardware specs heeft deze waterdichte Casio ook de nodige software functies aan boord waaronder een Engels woordenboek, Calorie teller, Timer en een waarschuwings systeem voor Aardbevingen en Evacuatie tijdens rampen.Gerelateerde links:
Nieuwe waterdichte GSM van Fujitsu
Waterdicht
F703i mocht niet in een emmer water!
Waterdichte Fujitsu F703i in actie
GPS Smartphone van Fujitsu Siemens
Waterdichte Casio GSM voor LG
Survival GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.