Geruchten
21 oktober 2013 - Nichal Joosse

'Oogscanner in Samsung Galaxy S5'

De Samsung Galaxy S4 bestaat nog niet eens heel lang, maar de geruchtenmolen over de nog niet bevestigde Samsung Galaxy S5 draait inmiddels al op volle toeren. Volgens de website AndroidSaS zou de Samsung Galaxy S5 voorzien gaan worden van een oogsensor, waarmee de beveiliging nog een stapje verder gaat dan vingerafdruksensors. Sinds de komst van de iPhone 5S voegen steeds meer fabrikanten een vingerafdruksensor toe aan hun toestellen.

Samsung zou het over een andere boeg willen gooien en met nog een betere beveiligingsvorm willen komen. De oogscanner kan gebruikt worden om te telefoon te ontgrendelen. Een belangrijk voordeel van een oogscanner is dat je nergens afdrukken van je oog kunt achterlaten, waardoor het ontgrendelen niet misbruikt kan worden door onbevoegden. Er is echter te weinig bekend over de oogscanner om de precieze werking te beschrijen.

Het gerucht hoeft voorlopig dus nog niet echt serieus genomen te worden, maar het toont in ieder geval dat de fabrikanten niet stilzitten. Volgens andere geruchten zou de Samsung Galaxy S5 aangekondigd worden tijdens het Mobile World Congress 2014, dat georganiseerd wordt van 24 tot en met 27 februari in Barcelona. 

Over de auteur: Nichal Joosse