Geruchten
09 juni 2011 - Ron Smeets

Onzin gerucht: Samsung wil Nokia overnemen

Gisteren schreef ik al dat het weer komkommertijd is en dat er de komende weken ongetwijfeld een aantal geruchten gaan opduiken die nog onwaarschijnlijker zijn dan gewoonlijk ;-)

Welnu, het gerucht dat Samsung zou overwegen om een bod te doen op Nokia is er zo eentje. Ja, Nokia heeft het zwaar en ja, Samsung doet het als nummer twee wereldwijd al geruime tijd heel wat beter dan de Finnen. Maar een overname? Dat lijkt mij heel erg onwaarschijnlijk.

Nokia heeft net een 'deal' met Microsoft gesloten om, vanaf eind dit jaar, weer een serieuze gooi te doen naar een dito stem en aandeel in de smartphone markt. Dan zou een verkoop van de 'winkel', op dit moment, wel heel erg onlogisch zijn. En Samsung? Die doen het op eigen houtje nu al stukken beter dan de Finnen in de Smartphone en Tablet markt. Daar hebben ze Nokia's 'know-how' dus niet voor nodig.

Zowel Samsung als Nokia houden hun kaken redelijk op elkaar wat dit gerucht betreft. Het enige dat Stephen Elop (Nokia's CEO) wilde zeggen is 'ongegrond'. Een Samsung woordvoerder kwam ook niet verder dan de  standaard 'geruchten-reactie': “It seems like a market rumor and we don’t comment on rumors”.

OK, ik zeg het vaker en ook nu weer; zeg nooit, nooit. Maar in dit geval. . . We zullen het wel zien ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.