Accessoires
18 augustus 2006 - Elske de Boer

Onzichtbare Bluetooth headset

Handsfree bellen met behulp van een (Bluetooth) headset is verreweg de meest populaire oplossing aan het worden. Helaas zien de meeste mobiele bellers die er eentje aan hun oor hebben hangen nog steeds uit als een figurant in een goedkope Science Fiction film uit de jaren 70. Niet dat de bellers er iets aan kunnen doen, de headsets zijn meestal gewoon te groot.

Een 25-jarige Russische student heeft nu een headset uitgevonden die helemaal in het oor past (zie foto), net als de meeste moderne hoortoestellen. Het 'oortje', de Micro Earpeace, communiceert niet rechtstreeks met de GSM, maar het systeem maakt gebruik van een Bluetooth zendertje die je om je nek kunt hangen en waarin ook de microfoon ingebouwd zit. De verbinding tussen het 'oortje' en de zender gaat via een RF signaal.

De stelling 'Hoe kleiner hoe duurder' geldt helaas ook voor de 'Micro Earpeace'. In combinatie met een gemiddelde Jabra Bluetooth zender/microfoon voor om je nek moet je toch al gauw rekenen op een aanschafprijs van rond de 500 Euro.Gerelateerde links:
Deense Design bluetooth headset
Nokia Bluetooth headset in vorm van GSM
Mini Bluetooth headset
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Elske de Boer