Entertainment
31 mei 2007 - Ron Smeets

'Onweer sensor' in Nokia GSM's

De Finse toestelmaker heeft onlangs een patentaanvraag ingediend voor een technologie die van je mobiele telefoon ook een waarschuwingssysteem maakt voor onweer en inslaande bliksem.

Volgens het patent wordt daarbij de ontvanger van het toestel, in combinatie met bijbehorende software die door Nokia ontwikkeld wordt, gebruikt om de sterkte van de electromagnetische puls te meten die tijdens onweer vrijkomt. Aan de hand van die metingen kan het toestel de gebruiker vervolgens waarschuwen voor een naderende (mogelijke) blikseminslag in zijn of haar buurt.

Voor de gemiddelde mobiele beller is dit volgens mij niet zo interessant, maar als Nokia haar volgende N-Series nu eens uitrust met GPS, een waterdichte en schokbestendige behuizing, de onweerdetector en nog enkele 'survival' features, dan wordt die misschien wel heel populair bij avontuurlijke- en andere outdoors bellers ;-)Gerelateerde links:
Niet mobiel bellen bij onweer
Outdoor smartphone van Panasonic
Casio meldt zich op de Amerikaanse 3G markt
GPS navigatie horloge van Globalsat
Survival GSM
Waterdichte Casio GSM voor LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.