Geruchten
16 februari 2018 - Ron Smeets

Onwaarschijnlijke vergelijkende foto van de Galaxy S9 en S8 camera Had deze dame haar Galaxy S8 camera misschien op VGA resolutie ingesteld?

Op het Twitter account van een Aziatisch ‘Manga’ juffrouw is een foto opgedoken die zowel met de camera van de Galaxy S9 als met die van de Galaxy S8 gemaakt zou zijn. Je ziet een door het raam van een flatgebouw gekiekt plaatje van andere flatgebouwen onder een strak blauwe hemel.  Tot zover niks geks. Echter, het kwaliteitsverschil tussen de foto die met de Galaxy S9 camera genomen is en die van de Galaxy S8 is wel heel erg groot. Zo groot dat je gaat denken dat de Galaxy S8 foto gephotoshopt is om het contrast te vergroten of dat de dame in kwestie de Galaxy S8 camera op VGA resolutie ingesteld had. Kijk zelf maar. Hieronder heb ik beide foto's naast elkaar gezet. het is wel duidelijk welke met de S8 en welke met de S9 gemaakt is, denk ik. Zo niet, dan bij deze: de S8 is de linker foto ;)

Onwaarschijnlijk grote verschillen
Ik vind het verschil tussen beide foto’s zo groot dat ik niet eens serieus ga bedenken wat op basis van dit resultaat de verschillen tussen de twee camera’s moeten zijn. Helaas zijn deze twee kiekjes nog niet in een grotere resolutie opgedoken, maar ook zo kun je volgens mij wel al concluderen dat de kwaliteit van de S8 camera niet overeenkomt met de werkelijkheid. Ook al heeft de fotomaakster bij het maken van de foto’s volledig ingezoomd.