Wearables
19 november 2014 - Ron Smeets

Ontwikkelaars voor de Apple Watch kunnen aan de slag WatchKit is vanaf vandaag beschikbaar

Het duurt nog een paar maanden voordat de Apple Watch in de winkels ligt maar de fabrikant heeft vandaag wel al goed nieuws voor ontwikkelaars die zitten te popelen om apps voor het nieuwe slimme horloge te gaan maken. Zij kunnen aan de slag want de WatchKit ontwikkel software is nu beschikbaar, zo meldt de Amerikaanse fabrikant.

Om precies te zijn betreft het de iOS 8.2 SDK die nu door alle ontwikkelaars te downloaden en gebruiken is en waarin dus ook de WatchKit tools zitten die nodig zijn voor het maken van Apple Watch Apps.

Uit het persbericht:

"Met de iOS 8.2-bèta-SDK kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van WatchKit voor het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe apps, Glances en meldingen die speciaal zijn ontworpen voor de Apple Watch-interface. Ook hebben ze de beschikking over nieuwe technologieën zoals Force Touch, Digital Crown en Taptic Engine."

Ontwikkelaars kunnen meldingen maken waarop de gebruiker direct kan reageren vanaf de pols. Met dit soort meldingen kunnen gebruikers bijvoorbeeld de lichten thuis uitdoen, snel vluchtgegevens opvragen op het vliegveld of een nieuwe route berekenen bij vertraging met de trein of bus. Met Glances zien gebruikers in een oogopslag informatie die zij belangrijk vinden, zoals nieuwsberichten, sportuitslagen, de status van het alarmsysteem of de volgende stap van een heerlijk recept. 

Ontwikkelaars die al een blik hebben mogen werpen op de WatchKit-tools en API's kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de persoonlijke en indrukwekkende mogelijkheden die Apple Watch te bieden heeft*.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.