Geruchten
06 juli 2007 - Ron Smeets

Ontwerp van de iPhone Nano gespot

Enkele weken geleden werd er nog gespeculeerd over de komst van een goedkoper model iPhone en vlak na de aankondiging in Januari werd al een 'photoshop' ontwerp gespot van de iPhone Nano en -Shuffle, toen nog vooral als grap bedoeld.

De kans is echter reëel aanwezig dat Apple over enkele maanden daadwerkelijk met 'n kleine, goedkope iPhone op de markt komt.

Bij de Amerikaanse FCC is namelijk een patentaanvraag binnengekomen van een kleine iPhone die nog het meeste lijkt op een aangepaste iPod Nano. Het is dus begrijpelijk dat dit ontwerp in de geruchtencircuits al tot de iPhone Nano gebombardeerd is.

Zo te zien hebben de ontwerpers van deze goedkope iPhone de multi-touch bediening vervangen door een aangepast clickwheel in de vorm van een rond display waarop de numerieke toetsen en andere bedienings 'knoppen' geprojecteerd kunnen worden.

In hoeverre dit ontwerp ook daadwerkelijk ontwikkeld en geproduceerd gaan worden is niet bekend. Afwachten dus maar totdat er een officieel bericht uit Cupertino komt.Gerelateerde links:
Goedkopere versie van de iPhone in de maak?
Ga jij een iPhone kopen?
Nog een iPhone???
De iPhone Nano en -Shuffle?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.