Nieuws
17 juni 2008 - Ron Smeets

Ontwerp je eigen Nike sportschoen met een camphone

Nike heeft een nieuwe service gelanceerd waarmee camphone gebruikers hun eigen, gepersonaliseerde, sportschoen kunnen ontwerpen.

Het werkt als volgt. Je schiet met je camphone een foto van een bepaald object. Vervolgens MMS je die foto naar Nike's PhotoID Service. Korte tijd later ontvang je dan een MMSje retour met het ontwerp van de schoen waarin de meest voorkomende kleuren van de door jou gestuurde foto verwerkt zijn.

In het retourbericht staat ook een unieke code waarmee je de betreffende schoenen dan kunt bestellen op de site van Nike. Helaas zijn er nog geen MMS codes voor Nederland en België beschikbaar.

Hieronder staat een video waarin het hele proces getoond wordt.Gerelateerde links:
Nokia Sports Tracker; gratis software voor runners
Wie de schoen past. . . stopt z'n GSM er in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.