Nieuws
27 september 2010 - Ron Smeets

Ontwerp je eigen Luxaflex met je iPhone

Luxaflex paneelgordijnen (zo noemen ze het zelf ;-)) bestaan al sinds 1951 maar ik dacht dat ze niet meer zo populair waren als in de jaren 60 en 70, of toch?

Hoe dan ook, de makers van Luxaflex introduceerden afgelopen weekend op de Amsterdamse Woonbeurs een iPhone App, Imagine Studio (iTunes link), waarmee je je eigen paneelgordijnen kunt ontwerpen die je vervolgens bij een dealer in de buurt kunt laten maken.

Het designproces is samengevat in drie stappen. In een eerste stap kies je de transparantie voor je stof. Ten tweede kies je voor een paneelgordijn met of zonder segmenten. In een laatste stap, voor je resultaat te bewonderen, kan je de panelen inkleuren, met keuze uit 15 kleuren. Als je tevreden bent over het resultaat kun je via iPhone App vervolgens de dichtstbijzijnde Luxaflex dealer opzoeken. Daarvoor wordt, natuurlijk, gebruik gemaakt van de GPS locatie van het toestel. Imagine-Design-Luxaflex-a Luxaflex-Imagine-Desing-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.