Nieuws
17 september 2006 - Ron Smeets

Ontvoerd meisje na SMS gered

Een 14-jarig meisje dat ruim een week lang vermist werd heeft afgelopen weekend haar eigen redding in gang gezet door met de GSM van haar ontvoerder een SMS te sturen naar haar moeder.

De tiener was op 6 september voor het laatst in een schoolbus gezien. Ze bleek, zo weet men nu, te zijn ontvoerd en opgesloten in een gat van zo'n 5 meter diep, ongeveer twee kilometer van haar huis in de bossen.

Het gat was te diep voor de 14-jarige om er zelf uit te komen, maar toen de dader na ruim een week zijn GSM in de 'bunker' achterliet zag het meisje haar kans schoon en stuurde ze dus een SMSje naar haar eigen moeder.

Kort daarna werd de dader, een 37-jaige man gearresteerd en kon het meisje uit haar benarde positie bevrijd worden.Gerelateerde links:
SMS naar willekeurig mobiel nummer brengt redding
GSM redder in nood voor verdwaalde zeilers
Satelliet telefoons brengen redding
Noodkreet om bloed per SMS brengt redding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.