Nieuws
23 november 2007 - Ron Smeets

Ontslagen na ziekmelding per SMS

Een Schotse man is enkele weken geleden ontslagen nadat hij zich na het overlijden van zijn broer per SMS had ziekgemeld.

Zijn werkgever claimde dat de man zich niet aan de regels gehouden had en dat hij zich per telefoon fysiek had moeten ziekmelden.

Toen hij na twee weken weer wilde komen werken werd hij op het matje geroepen en ontslagen.

Daar liet hij het echter niet bij zitten en dus daagde hij zijn werkgever voor de rechter. Die bepaalde dat het bedrijf zich op zijn beurt niet aan de ontslagregels gehouden had en kende de man een schadevergoeding van zo'n 10.000 Euro toe.

Z'n baan is hij echter wel kwijt.Gerelateerde links:
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Ontslag steeds vaker per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.