Nieuws
13 december 2007 - Ron Smeets

Ontslagen bij Palm

Vanochtend waren het nog geruchten maar inmiddels hebben bronnen bevestigd dat Palm, de makers van de ooit zo succesvolle ‘Palm Pilot’ en tegenwoordig niet meer zo heel erg succesvolle Smartphones, nog deze week bekend maakt dat men afscheid gaat nemen van een groot deel van haar werknemers.

Vooralsnog wordt gesproken over zo’n 500 banen, wereldwijd, die op de tocht staan. En dat is toch 40% van het totale personeelsbestand. Bij Palm werken momenteel nog zo'n 1250 mensen. In Juni van dit jaar werd overigens al eens een ontslagronde gehouden waarbij zo'n 100 banen verloren gingen.

Palm heeft inmiddels ook al een officiële reactie op de berichten gegeven: "Palm is working to sharpen its focus and better align resources behind core initiatives that will make the greatest impact to our business. To this end, and to ensure that our expenses are in line with projected revenues, we have made some reassignments and reductions in staff. This will better enable us to compete most effectively and ensure our long-term success."

Het was natuurlijk al langer bekend dat de Amerikaanse toestelmaker in zwaar weer zit en er is ook al meerdere keren gespeculeerd is over een eventuele overname door een van de andere (Amerikaanse) toestelfabrikanten.

Winst wordt al geruime tijd niet meer geboekt en de nieuwe producten zijn vaak tijdens de ontwikkeling onderhevig aan lange vertragingen waardoor ze later op de markt komen dan dat de bedoeling was, met alle gevolgen van dien.Gerelateerde links:
Amerikaanse toestelmakers in de problemen
Motorola koopt Palm?
Palm te koop?
Palm Treo 750 vanaf maandag overal te koop: niet doen!
3.500 ontslagen bij Motorola
10 jaar de Palm Pilot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.