Nieuws
30 november 2007 - Ron Smeets

Ontslag per SMS wordt duur

Er zijn al diverse voorbeelden bekend van werkgevers die een van hun werknemers per SMS ontslagen hebben.

Behalve dat het wel een heel onpersoonlijke manier is om van iemand af te komen blijkt nu ook dat het in sommige gevallen kan leiden tot het betalen van hoge schadevergoedingen.

Onlangs kreeg een Schot al via de rechter zo'n 10.000 Euro aan schadevergoeding toegewezen omdat zijn werkgever zich, met het versturen van een simpel SMSje, niet aan de geldende ontslagregels gehouden had.

Nu is er weer een vergelijkbaar verhaal bekend geworden van een Australische werkgever die uiteindelijk ook bijna 10.000 Euro moest betalen aan een vrouwelijke werknemer die ze per SMS de bons gegeven hadden zonder daarbij de ontslagregels in acht te nemen.

Overigens waren er in dit geval ook nog andere redenen die bijdroegen aan de hoogte van de vergoeding. De vrouw werd namelijk al meer dan een jaar onderbetaald en kreeg ook geen ziekengeld, overuren en andere vergoedingen uitbetaald.

Laat dit in ieder geval een les zijn voor alle, in mijn ogen laffe, werkgevers die op deze manier denken makkelijk van hun (ongewenste) personeel af te komen.Gerelateerde links:
Ontslagen na ziekmelding per SMS
Moslimvrouwen in opstand tegen SMS scheidingen
Ontslag steeds vaker per SMS
Chinese voor de rechter na beledigende SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.