Nieuws
07 juni 2011 - Ron Smeets

Ontslag per SMS kost werkgever 7350 Euro

SMS wordt, gelukkig, nog niet vaak gebruikt als middel om een werknemer te ontslaan en de eigenaresse van een Australische boetiek zal zich ook nog wel eens twee (of drie ;-)) keer bedenken voordat ze weer een SMS'je voor dat doel gaat gebruiken.

Het koste haar namelijk een boete van 9992 Australische dollars, ofwel zo'n 7350 Euro.

Sedina Sokolovic, die al twee jaar bij de boetiek (zie foto) van Sophia Sarkis werkte, had haar dienst geruild met een collega maar was vergeten om haar bazin daarvan op de hoogte te stellen. Die stuurde Sedina vervolgens dit ontslag SMS'je: “That shows me you not taking me serious or the work. Which hurts me enough and you can pick up your pay tomorrow and drop the key. You don’t need to call me and I don’t see that we can work together."

Die manier van ontslag schoot niet alleen bij Sedina in het verkeerde keelgat, maar wekte ook de interesse van de 'Fair Work Australia Commisioner', een soort van ombudsman voor werknemers die schijnbaar ook het recht heeft in te grijpen bij arbeidsconflicten en boetes uit te delen. Het gevolg: de eigenaresse van de boetiek, Sophia Sarkis, moest de ontslagen verkoopster een vergoeding betalen van 9.992 Australische dollars (7350 Euro).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.