Entertainment
11 november 2006 - Ron Smeets

Ontslag nemen om in de rij te gaan staan voor de PS3

Het duurt nog zes dagen voordat Sony's Playstation 3 in de VS en Japan in de winkels ligt en net als bij de release van de PS2 zullen de eerste consoles maar mondjesmaat beschikbaar zijn.

De wetenschap dat er maar zo weinig PS3's klaar zijn leidt in Japan en de VS tot bizarre taferelen. Bij een filiaal van Best Buy in Los Angeles staan, zitten en liggen al enkele dagen tientallen klanten in de rij om toch vooral een van de eersten proberen te zijn die met een PS3 naar buiten komen.

In de rij, zoals te zien is in deze video, zitten niet alleen gamers die vrij genomen hebben om te kunnen gaan staan wachten, maar er zijn er zelfs bij die zich ziek gemeld hebben. Een PS3 fanaat maakte het zelfs zo bont dat hij ontslag genomen heeft.

Een andere gamer vertelt vol trots dat hij de verloving met zijn vriendin heeft uitgesteld omdat hij het geld van de ring liever aan een PS3 uitgeeft.

Als klap op de vuurpijl heeft de winkelmanager al laten weten dat hij nog niet eens weet hoeveel PS3 consoles zijn winkel gaat ontvangen en de kans is dus groot dat de meesten van de wachten over zes dagen met legen handen huiswaarts. danwel naar de sociale dienst zullen keren of op zoek naar een nieuwe vriendin.

Vanuit Japan komen dezelfde signalen. Ook daar staan honderden, misschien wel duizenden, PS3 fanaten al dagen in de rij voor winkels die de console vanaf 17 november zullen gaan verkopen. Het is daar zelfs zo gek dat de klanten biljven staan ondanks bordjes waarop te lezen valt dat de meeste winkels nog voor de release al 'uitverkocht' zijn door pre-orders.

Bon: TG Daily en NewlaunchesGerelateerde links:
Nog minder PS3's naar de winkels dit jaar
Nog langere wachtrijd voor de PS3?!?
Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'
Eerste indrukken van de PS3
PS3 komt toch NIET in November
Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles
Tekort aan PS3 consoles voorspeld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.