Nieuws
29 augustus 2016 - Ron Smeets

Onthult Huawei een Honor 8 concurrent in Berlijn? Chinese bobo kondigt de komst van een nieuwe mid-range Huawei smartphone aan

De eerste jaren was de IFA voor Huawei het moment om, net als Samsung, een nieuwe phablet te onthullen. Denk aan de Mate 7 bijvoorbeeld. Vorig jaar was daar ineens de Mate S. Dat is geen echt succesnummer geworden en nu wordt volop gespeculeerd over waar de Chinese fabrikant dit jaar mee op de proppen zal komen. De Mate 9? Of toch de Mate S2?

Welnu, een van de bobo's van Huawei heeft zich tijdens een interview laten ontvallen dat ze dit jaar met iets heel anders naar de IFA zullen komen. Simpel gezegd is Huawei van plan om een concurrent voor de Honor 8 te onthullen. Hij spreekt namelijk over de onthulling van een nieuwe mid-range smartphone uit een compleet nieuwe toestelfamilie.

De conclusie dat het een Honor 8 concurrent wordt is volledig voor mijn rekening, maar niet zo heel erg vreemd. Een mid-range Huawei, gezien de prijskaartjes van de Mate S en P9, zal hoogstwaarschijnlijk tussen de 300 en 400 euro gaan kosten en dan kom je dus in het 'vaarwater' van de onlangs gepresenteerde Honor 8 uit dezelfde fabrieken.

Meer details, over specs en dergelijke, over de nieuwe Huawei werden door de goede man nog even stil gehouden maar hij liet ook wel alvast weten dat de Chinezen over een maand of twee nieuwe Mate smartphones en een vernieuwde versie van de Emotion software (EMUI) zal onthullen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.