Geruchten
12 augustus 2014 - Ron Smeets

Onthulling Samsung Galaxy Alpha op 13 augustus?

Koreaanse media melden dat Samsung de reeds veelbesproken, en gelekte, Galaxy Alpha op 13 augustus, morgen dus, aan de wereld zal onthullen.

Onlangs werd 4 augustus nog genoemd als mogelijke releasedatum, maar die dag passeerde zonder 'Galaxy nieuws'. Ruim een maand geleden dook 13 augustus ook al eens op als presentatiedatum. We zullen het binnen nu en 24 uur wel zien, of niet natuurlijk. Zo gaat dat met geruchten.

Heel veel nieuws over het toestel is in ieder geval niet meer te melden, als de geruchten van de afgelopen dagen kloppen. Het uiterlijk en de meeste specs van de Galaxy Alpha laat, met dank aan lekken uit China, Engeland, Brazilië en Rusland, weinig te wensen meer over.

De specs die we tot nu toe hebben zien opduiken:

- 4.7 inch Super AMOLED display (1080 x 720 pixels)
- 12 megapixel camera
- 2.1 megapixel front cam
- Octacore Exynos processor (4 x 1.8Ghz en 4 x 1.3GHz)
- 2GB RAM
- 32GB Intern geheugen (geen mircoSD optie)
- 1860 mAh accu
- Vingerafdruk scanner
- Android 4.4
- 4G LTE support
- Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS
- Hartslagmeter
- Nano SIMkaart 

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.