Geruchten
08 augustus 2015 - Ron Smeets

Onthulling nieuwe iPhones nu op 9 september Behalve de iPhone 6S en 6S Plus wordt ook gespeculeerd over nieuwe iPad's en een nieuwe Apple TV

Er zijn de afgelopen maanden al diverse data genoemd waarop de nieuwe iPhones, 6S en 6S Plus, onthuld zouden gaan worden. Na 4 en 11 is het nu 9 september geworden, volgens bronnen van Buzzfeed. Dat zou dan dus exact dezelfde datum zijn als vorig jaar. Dat Apple de nieuwe iPhones in de week van 7 september gaat presenteren lijkt, gezien het verleden, zeer aannemelijk. Maar of de fabrikant het event inderdaad van dinsdag naar woensdag verplaatst? Dat zal moeten blijken.

Overigens blijven de eerdere genoemde data voor de winkellancering; 18 en 25 september, overeind. Een van mijn bronnen wist dat in mei al te vertellen. Op 18 september zullen de nieuwe iPhones in de zogenaamde first tier landen in de winkels liggen (oa. VS, UK en Duitsland), een week later, 25 september, gevolgd door de tweede batch, waar ook Nederland bij zit. Ook die data komen overeen met de winkellanceringen van de laatste vier iPhone modellen. Maat goed, Apple moet eerst nog maar eens de presentatie datum bevestigen. Dat gebeurt waarschijnlijk over enkele weken.

Hoe de iPhone 6S en 6S Plus er uit gaan zien? Als Apple haar strategie van de afgelopen jaren volgt, en er is gezien het succes van de iPhone 6 modellen geen reden om aan te nemen dat die gaat veranderen, dan lijken ze als twee druppels water op hun voorganger en zijn de verbeteringen met name van binnen terug te vinden. Denk aan een nieuwe camera, processor en dergelijke. Over een maand weten we ongetwijfeld veel meer.

Overigens wordt nu ook gespeculeerd dat Apple tijdens het iPhone event ook een nieuwe versie van de Apple TV gaat onthullen. Die zou er qua design heel anders uit gaan zien dan zijn voorganger en ook van binnen flink geupgrade worden; onder anderen met een A8 processor.

Tot slot denken de bronnen van Buzzfeed dat Apple ook een of meerdere nieuwe iPad's, mogelijk zelfs de al veel besproken, en uitgestelde, 12.9 inch iPad Pro, zal tonen op 9 september. Die kans acht ik zelf niet zo groot, maar dat is mijn mening ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.