Nieuws
21 september 2016 - Ron Smeets

Onthulling nieuwe Google smartphone(s) op wereld dierendag

De teaser video (zie hieronder) onthult niet heel erg veel en het is ook nog allerminst zeker dat je daaruit kan afleiden dat Google op 4 oktober twee nieuwe Nexus... uhm... Pixel smartphones zal presenteren.

Feit is wel dat de fabrikant inmiddels de uitnodigingen verstuurd heeft voor een presentatie die op wereld dierendag plaat zal vinden en tijdens welke een (of meerdere) smartphones onthult gaat (of gaan) worden.

De afgelopen maanden waren twee HTC 'Nexus' toestellen al meerdere keren te zien in de diverse geruchtenmolens maar geleidelijk aan werd het steeds duidelijker dat de kans heel groot is dat de Marlin en Sailfish nagenoeg identiek zijn en alleen qua schermafmeting van elkaar verschillen. Uiteraard is ook dit nog steeds pure speculatie en we zullen toch echt tot 4 oktober moeten wachten voordat precies duidelijk wordt hoe de volgende Google Smartphones er uit zien en welke specs ze hebben.

Dat de naam Nexus gaat verdwijnen is wel al zo goed als zeker. Vorig jaar introduceerde Google al de eerste Pixel tablet en verwacht wordt dat die naam ook voor de smartphones gebruikt gaat worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.