Geruchten
18 augustus 2014 - Ron Smeets

Onthulling LG G Watch 2 al op de IFA?

De eerste G Watch van LG ligt amper een paar weken in de winkels. Nu wil de Korea Times de wereld al doen geloven dat de fabrikant de volgende genaratie van het slimme horloge; de G Watch 2 dus, al op de IFA gaat onthullen. Ja, de IFA van 2014, over ruim twee weken in Berlijn.

De Koreaanse bron beroept zich op uitspraken van een anonieme LG medewerker. Die zegt ook dat de volgende G Watch een OLED display zal krijgen en moet gaan concurreren met de iWatch van Apple, die ook nog altijd niet gepresenteerd is.

Mmmh, zo kort op de lancering van de eerste G Watch al een opvolger presenteren? Dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Natuurlijk, Samsung kwam ook relatief snel met nieuwe Smartwatches nadat de eerste generatie in de winkels lag, maar daar zat toch altijd nog een half jaar tussen.

Wat natuurlijk wel zou kunnen, maar dat is hooguit iets minder onwaarschijnlijk, is dat LG een tweede G Watch, misschien zelfs een ronde, op de markt zet. In een andere prijsklasse wellicht. Voor nu neem ik dit Koreaanse gerucht in ieder geval met een stevige korrel zout.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.