Geruchten
23 juni 2011 - Ron Smeets

Onthulling eerste Windows Phone Nokia op Nokia World?

Gezien het feit dat Nokia alleen nog serieus 'acte de présence' geeft op haar eigen events lijkt de aanname dat de Finse fabrikant de onthulling van haar eerste Windows Phone toestel tijdens Nokia World zal doen zeer waarschijnlijk.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de 2011 editie van Nokia World een maand later plaatsvindt dan in 2010. Op 26 en 27 Oktober in Londen om precies te zijn.

Nokia's CEO, Stephen Elop, heeft intussen al diverse keren gezinspeeld op het feit dat we nog voor het eind van dit jaar de eerste Windows Phone Nokia in de winkels mogen gaan verwachten en die planning werd ook door andere Nokia bobo's, die het kunnen weten, al min of meer bevestigd. Letwel, officieel is nog helemaal niets bekendgemaakt over de eerste Windows Phone smartphones van de Finse fabrikant. Wel heeft Nokia al laten doorschemeren dat Nederland, samen met Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië, tot de landen behoort waar de eerste Windows Phone Nokia's in de winkels gaan verschijnen.

Veel details over het exacte programma van Nokia World 2011 zijn er nog niet. Vooralsnog is alleen de 'standaard' agenda gepubliceerd. Op 26 oktober om 09u00 (lokale tijd) zal de Openings Keynote plaatsvinden. Later die dag staat ook nog de presentatie 'Being Smarter about Smartphones' gepland. Dat zou natuurlijk perfect aansluiten bij de presentatie van de eerste Windows Phone toestel(len), eerder op die dag. Op de tweede dag is het enige agendaonderdeel dat eventueel gellinked zou kunnen worden aan de nieuwe Nokia Smartphones een Operator Stream met als hoofdthema 'Maximize Profit in the New Ecosystem'.

We zullen zien, maar je hoeft geen bolleboos te zijn om, in het licht van alle speculatie en uitspraken van de afgelopen weken en maanden, te concluderen dat er tijdens Nokia World minimaal één Windows Phone Nokia onthuld zal gaan worden, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.