Geruchten
17 september 2012 - Ron Smeets

Onthulling 1e Huawei WIndows Phone 8 toestel op 25 september

Huawei is een van de vier toestelfabrikanten die door Microsoft eerder dit jaar als officiële 'launch partner' voor Windows Phone 8 gepresenteerd werd, samen met Nokia, Samsung en HTC.

Als we deze Chinese geruchten mogen geloven dan zal de eerste Huawei met Windows Phone 8 op 25 september officieel onthuld worden. Afbeeldingen van dit toestel zijn nog niet gelekt.

Het toestel zou de naam Ascend W1 krijgen en eind dit jaar (november / december) in de Chinese, Amerikaanse en Europese winkels verschijnen. Dit gerucht komt redelijk nauwgezet overeen met hetgeen de Nederlandse PR afdeling van Huawei begin deze maand al riep tijdens de perslancering van de Huawei Ascend P1. Toen werd letterlijk gezegd dat we rond 30 september meer zouden gaan horen over de Windows Phone 8 plannen van de Chinese fabrikant.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.