Entertainment
27 december 2010 - Ron Smeets

Ontevreden Nokia medewerkers gooien toestellen op straat

Een aantal Nokia medewerkers in Oulu, Finland, heeft afgelopen maandag bij wijze van protest tegen de aangekondigde ontslagen, een aantal Nokia toestellen 'op straat gegooid'.

De actie trok, natuurlijk, de aandacht van de lokale media, maar buiten Finland was er weinig over te lezen. Als ik kijk naar de video van de actie (zie hieronder), dan heeft het er alle schijn van dat het hier gaat om een protestactie van personeel met een toch ietwat ludiek karakter.

De video:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.