Nieuws
11 maart 2006 - Ron Smeets

Online wereldwijde SMS dienst

VoIP operator MSA heeft deze week bekend gemaakt dat het binnenkort een internationale online SMS dienst zal lanceren.

Gebruikers kunnen de berichten, die in het Engels verzonden moeten worden (behalve naar China), in de messenger applicatie van MSA intoetsen en vervolgens met het mobiele nummer van de ontvanger online via MSA versturen voor ongeveer 12 cent per bericht.

MSA werkt ook nog aan de mogelijkheid om de SMSjes ook in andere talen te kunnen verwerken, maar dan gaat het, zo meldt Chosun voornamelijk nog over Chinese en Koreaanse berichten.

De SMSjes mogen overigens maar 80 karakters lang zijn. Grote kans dat de overige 80 karakters voor commerciele doeleinden gebruikt gaan worden, maar daarover wordt in het bericht nog niets gezegd.Gerelateerde links:
SMS komende jaren fors goekoper
SMS eindelijk ook succesvol in USA
Yahoo! mobile SMS Search
Gratis SMS service in de US
SMS en Mail slecht voor familieband
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.