Nieuws
24 oktober 2014 - Ron Smeets

Online Telfort bestellingen nu ook af te halen in winkel Het gemak dient ook de mobiele beller

Telfort heeft vandaag een nieuwe leveringsformule gelanceerd; Click&Collect. Klanten die online een toestel of sim (al dan niet met abonnement) bestellen kunnen er nu ook voor kiezen om het product zelf af te halen bij een Telfort winkel.

Hoe snel je bestelling klaar ligt hangt natuurlijk af van de voorraad op de lokatie waar jij hem wilt gaan afhalen. Betalen gebeurt via iDeal dus dat is geen vertragende factor. Andere betaalmogelijkheden, zoals pinnen in de winkel, zijn op dit moment nog niet mogelijk, zo is in de bestelmodule te zien (afbeelding hieronder).

Telfort is overigens niet de enige provider die deze optie biedt. Onlangs maakte Tele2, dat zelf geen winkels heeft, al bekend dat klanten bestellingen kunnen afhalen bij Dixons winkels.

Uit het persbericht:
“Deze nieuwe dienst past binnen onze omni-channel strategie waarbij meer synergie tussen online en retail wordt gerealiseerd. We zien een duidelijke trend in de markt waarbij klanten graag de keuzemogelijkheid krijgen om hun bestelling in ontvangst te nemen waar en wanneer het hen het beste uit komt. Daarom komt Click&Collect als nieuwe optie naast onze bestaande koerierslevering. Voor beide leveringsformules zijn er voor de klant geen kosten aan verbonden. Hierdoor kan de klant de keuze maken die hem of haar het beste past. Uit intern onderzoek is gebleken dat een groot deel van de Nederlandse bevolking zich wel online oriënteert, maar juist naar de Telfort winkel gaat om het toestel uit te proberen en voor persoonlijk advies. Ook deze groep kunnen we door Click&Collect beter bedienen”, zegt Martine Husmann, Directeur Telfort. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.