Entertainment
06 september 2005 - Ron Smeets

Online mobiel gamen bij Free Record Shop

Als eerste in Nederland start de Free Record Shop, in samenwerking met software ontwikkelaar Spin3, een online mobile gaming competitie.

Het spel, een klassieke versie van de Fruitautomaat, wordt via de GPRS verbinding die de telefoon heeft met het internet gespeeld. Op de site van de Free Record Shop kun je de actuele tussenstand zien van de lopende competitie.

Spelers nemen het dus op tegen andere mobiele gamers voor natuurlijk de eer, maar er zijn ook CD's, DVD's boeken en games te winnen (geld mag natuurlijk niet).

Volgens eigenaar Hans van Breukhoven wil FRS hiermee haar postitie als entertainment marktleider in Nederland verder verstevigen.

Ik zou zeggen: Vergeet John (de Mol) en Joop (vd Ende) niet, Hans! Die kunnen er ook wat van, hoor ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.