Entertainment
26 augustus 2006 - Ron Smeets

Onhandige iPod bezitter claimt noodlanding

Een passagier die tijdens een United Airlines vlucht van Chicago naar Ottawa (Canada) zijn iPod in het toilet had laten vallen veroorzaakte daarmee, naar eigen zeggen, een terreuralarm en noodlanding.

Een raar verhaal dat in de Ottawa Sun welliswaar bevestigd wordt, maar toch iets minder spectaculair lijkt dan hetgeen de veroorzaker zelf claimt op een World of Warcraft forum.

Tien minuten voor de landing ontdekte een stewardess de bevuilde iPod en zij sloeg direct alarm bij de gezagvoerder van het toestel. Die riep daarop de hulp van de lokale politie in die op haar beurt alle passagiers direct na de landing verhoorden om de 'dader' te achterhalen. Die verklaarde dus dat hij nadat zijn iPod in het toilet gevallen was het niet aandurfde om de bevuilde MP3 speler er met zijn blote handen uit te halen. Zou ik ook niet doen, maar dan had ik op z'n minst de bemanning ingelicht.

Over een noodlanding wordt in het artikel niet gerept, temeer omdat het toestel gewoon op de plaats van bestemming landde. Van een terreur alarm wil men in Ottawa ook niets weten. Het lijkt er dus op dat de World of Warcraft gamer de gevolgen van zijn onhandige actie iets teveel aangedikt heeft.Gerelateerde links:
Steeds meer mobieltjes eindigen in toilet
Camphone foto's van noodlanding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.