Accessoires
23 november 2006 - Ron Smeets

Ongeveer 10% van alle PS3’s staan op eBay

Een onderzoekje van Kotaku en Gizmodo heeft uitgewezen dat ongeveer 10% van de PS3’s die afgelopen weekend in de verkoop gegaan zijn in de VS op eBay beland zijn. Natuurlijk in de hoop dat men er een veelvoud aan dollars voor terug krijgt door de enorme vraag en het geringe aanbod.

Volgens Kotakuzijn er afgelopen week tussen de 125 en 175 duizend PS3’s naar de diverse winkels verscheept en staan er momenteel meer dan 15.000 op eBay te koop.

Dit aantal is natuurlijk een momentopname en boze tongen beweren dan ook dat er al meer dan 30.000 PS3’s doorverkocht zijn waardoor het eerdergenoemde percentage op 30% zou uitkomen.

Het wordt natuurlijk pas echt leuk als er gegevens komen over de gemiddelde opbrengst per console, maar dat zal lastig worden omdat vrijwel alle eBay verkopen door particulieren gedaan worden.Gerelateerde links:
Idiotrie rondom PS3 release in de VS nog groter!
PlayStation 3 voor $9000 op eBay verkocht
Gekte in de VS bij lancering van de PS3
PS3 net zo krasgevoelig als de Nano?
Ontslag nemen om in de rij te gaan staan voor de PS3
Nog minder PS3's naar de winkels dit jaar
De PS3 doos en illegale import.
Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.