Nieuws
28 augustus 2014 - Ron Smeets

Ongeremde 4G snelheden bij Vodafone

Vodafone is bijna klaar met initiële uitrol van de landelijke 4G dekking, hoewel er net als bij de andere providers en netwerken altijd nog wel wat 'gaten' zullen overblijven, maar dat is al jaren zo.

Leuker nieuws is dat de rode provider besloten heeft dat alle bestaande en nieuwe 4G klanten vanaf 1 september van de maximale 4G snelheid gebruik kunnen maken. 

Letwel, de maximaal beschikbare praktische sbelheid op de plek waar de 4G gebruiker op dat moment is. Hoe dan ook, Vodafone klanten hoeven dus niet meer extra te betalen voor hogere snelheiden. Natuurlijk blijven de verschillende databundels wel variëren in prijs.

Op dit moment ligt de maximaal haalbare download snelheid van het Vodafone 4G netwerk op 75 Mbps. In de praktijk ligt de download snelheid tussen de 10 en 25 Mbps. Nadat de landelijke 4G dekking een feit is zal Vodafone starten met de uitrol van 4G+ (LTE-Advanced). Dan praat je over theoretische download snelheden van 200 Mbps en 70 tot 70 Mbps in de praktijk, maar daarvoor heb je dan natuurlijk wel een toestel nodig dat geschikt is voor 4G+/LTE-A.

Bron: Vodafone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.