Nieuws
13 september 2007 - Ron Smeets

Ongelukkige huiswerk keuze

Een rekenleraar van een lagere school in Texas dacht dat het wel leuk was om zijn leerlingen uit de zesde klas (groep acht hier in Nederland) met een SMS opdracht naar huis te sturen.

Hij gaf zijn leerlingen 20 SMS afkortingen mee die ze thuis moesten ontcijferen. Twee van die afkortingen waren echter niet zo slim gekozen, wetende dat de gemiddelde leeftijd van de kinderen rond de 12 jaar lag. De SMS codes NIFOC en IWSN staan namelijk voor 'Naked In Front Of the Computer' en 'I Want Sex Now'.

Nu zal de man hoogstwaarschijnlijk (en hopelijk) geen kwade bedoelingen gehad hebben toen hij de opdracht uitdeelde, maar het is ook te begrijpen dat de meeste ouders op z'n minst 'not amused' waren toen ze het huiswerk van hun kids controleerden.

Het schoolbestuur beraadt zich dan ook op eventuele te nemen maatregelen tegen de blunder van de leraar.Gerelateerde links:
Lerares wil wiet per SMS kopen van een agent
Bellen in de klas slecht voor je mobieltje
Camphone lapdance van lerares online
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.