Nieuws
03 december 2009 - Ron Smeets

OneXS dwingt nummerportatie af via de OPTA

Vanmiddag ontving ik een persbericht met als onderwerp de afloop van een ruzie tussen OneXS, provider van communicatie oplossingen voor bedrijven, en Ericsson Telecommunicatie (doen ongeveer hetzelfde ;-)) over de nummerportering van een klant die van Ericsson naar OneXS wilde overstappen.

Uiteinderlijk moest de OPTA er aan te pas komen om het onwillige Ericsson middels een dwangsom er toe de bewegen mee te werken aan de nummerportering naar OneXS. De zaak liep al sinds Augustus. Arme klant!

Pfff, snappen die bedrijven het nou nóg niet! Klanten willen nu eenmaal wel eens van provider wisselen en als er contractueel geen belemmeringen zijn (looptijd, opzegtermijn en zo) dan denk ik toch echt dat je als ex-leverancier in spé beter gewoon kunt meewerken dan je hakken in het zand te zetten. Doe je het laatste dan weet je één ding in ieder geval heel zeker. Die klant komt nadat hij overgestapt is ook nooit meer terug!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.