Geruchten
17 oktober 2015 - Ron Smeets

OnePlus X duikt heel even op in Chinese webshop Gaat de compacte OnePlus de vrije verkoop in?

Officieel wordt de compacte nieuwe OnePlus X (aka Mini) eind deze maand pas gepresenteerd maar de geruchtenmolens van dit toestel draaien al geruime tijd overuren. Zo was hij gisteren heel even te zien op een Chinese webshop. Behalve dat daar ook een prijs genoemd werd, 249 dollar, is natuurlijk het grootste 'nieuws' dat dit wellicht betekent dat de OnePlus X mogelijk de vrije verkoop in gaat. Dat in tegenstelling tot alle andere toestellen van de Chinese fabrikant die, op een paar uitzonderingen na, alleen op uitnodiging te verkrijgen zijn.

Inmiddels is het toestel alweer uit de Chinese webshop verdwenen; waarschijnlijk op last van de fabrikant, maar uiteraard waren er voor die tijd al de nodige screenshots gemaakt, en online verspreid.

Naast de prijs werden ook enkele specs genoemd. Sommigen daarvan waren eerder al uitgelekt, maar de vermelding dat de OnePlus X voorzien wordt van een 2.5 GHz quad core Snapdragon 801 processor met 3GB RAM is wel verrassend te noemen. Tot nu toe werd in de geruchten uitgegaan van een octa core MediaTek rekenchip met 2GB RAM.

Uiteraard wakkert het nieuwe gerucht rondom de compacte OnePlus ook de discussie weer aan dat er mogelijk twee nieuwe modellen komen. Wellicht dus toch een 'X' én een 'Mini'? Op 30 oktober zal het allemaal wel duidelijk worden. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.